Tuesday, December 2, 2008

PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN (PTK)

Assalamualaikum.....

hai apa habaq... pagi ni aku dah selamat menduduki exam PTK kat Mahkamah Rendah Syariah Kepala Batas Pulau Pinang.....

pagi tadi aku keluar dari rumah jam 7.15 pagi drive kereta sorang2 ke kepala batas jam 8.05 pagi aku sampai kat c2 alhamdulillah nasib la tak sesat cari tempat 2.. terima kasih kat ust sofi (kwn sekelas PJJ) pasai buat pelan untu ke situ...

setibanya aku kat mahkamah tu aku terkejut sungguh nak tau dak pasai apa, pasai mahkamah tu besar la, dari high way dah boleh nampak 3 tinggkat ada dua dewan bicara luas sungguh kawasannya.. dalam dewan bicara pulak luas sehinggakan lawyer kena guna pembesar suara...

oklah tu cerita pasai tempat exam PTK aku...

ok ni cerita semasa exam pulak.... masa aku sampai sempat la study ckit pastu bila jam 8.45 pagi aku pun naik ke tingkat 3, rupa-rupanya jawatan yang sama dengan aku aku sorg je yang ambik exam kat ctu yang lain jawatan LS 17,22 dan 32....

emm exam mula jam 9.00 pagi bagi bahagian 1 yang naik kebanyakkannya tentang protokol, peraturan am , kewangan dan nilai... jam 9.45 aku keluar sebab aku dah jawab habis 40 soalan ala biasa la objektif aku boleh jawab tapi tak tahu la betul ka tak..

jam 10.30 pagi exam bahagian 2, bab yang naik kebanyakkannya berkaitan rayuan, nikah dan faraid ada 60 soalan jam 11.00 aku dah habis mnjawab lepas tu terus keluar malas dah nak tunggu sampai jam 12.00....

lepas keluar aku pun apa lagi singgah la sat melapak la dulu kat Sungai Petani ni,,, ha aku taip entry ni kat CC di SP....

oklah aku rasa macam nak balik rumah dulu lah..

terima kasih kawan-kawan yang mendoakan aku boleh jawab dan lulus exam PTK aku ni...

hempa semua tolong la doakan aku dapat 4 ya keputusan PTK ni...

ok terima kasih..

5 comments:

anap_ilmi said...

poyan.....

Faizal@poyan said...

to anap..

haaa awat dok panggil ada pa emmm tak apa yang nak komen ka

Farah said...

wish u all the best 4 ptk ;)

Anonymous said...

salam faizal

kite pon doakan... thap 4 yek :)

Faizal@poyan said...

to farah n manja

thanks ya