Wednesday, March 4, 2009

CUTI


Assalamualaikum....


Emmm napa sejak dua menjak ni rajin lak aku update blog aku dgn entry2 luahan hati, maybe aku ni cepat terasa kot tapi tak pa, dah tua memang perangai mcmni suka merajuk dan mudah terasa...

Ari ni ari khamis pagi tadi awal-awal lagi aku gi beli tiket feri, aku ambil tiket feri jam 5.30 petang, la ni tak leh balik awal lagi mcm sebelum ni pasai segan, bos baru dah datang,

Tapi tak apa pukul 5,30 petang naik feri dari jeti kuah, jam 7.00 malam sampai je jeti Kuala Kedah.. petang nanti aku naik feri Alaf Baru Dua emmm feri ni laju ckit maybe dalam jam 6.45 petang aku dah boleh sampai...

Dah sampai kat jeti kuala kedah, ayah aku la yang akan datang jemput , kalau nak naik bas emm jawabnya jam 9.00 malam la aku sampai kat rumah, klu di jemput jam 7.45 malam dah boleh sampai kat umah, sempat la gi surau baca Yasin..kan malam jumaat..

Semester ni setiap minggu ari sabtu aku ada kuliah, so setiap minggu la aku terpaksa belayar (waaa bunyi mcm hebat ja) emm cukup memboringkan keadaan dalam feri...

Ari Jumaat, boleh la aku berehat n wat apa-apa yang patut, sebelah petang selalunya aku gi mengadap saudara mara sekampung aku jumpa tok cik aku jumpa tok ndak aku sembang-sembang n gosip2 emm...


Ari sabtu gi Alor Star ada kuliah, walaupun boring masuk kuliah dok dgr pensyarah bersyarah tapi kena dgr juga sebab tu ilmu walaupun yang pensyarah tu syarah kuar drp topik emm nama pun pensyarah suka bercakap so pelajar kena tadah telinga la..

Ari ahad aku ambil cuti sebab ari isnin Maulidul Rasul so aku balik kampung 4 hari,becuti , ari ahad aku tak tau lagi nak wat apa maybe kat umah ja..

Ari isnin insyaAllah aku nak jumpa sahabat aku, sebabnya ari sabtu lepas tak sempat jumpa kuliah habis 4.30 petang aku pun leteh so aku tangguhkan dulu pejumpaan kami walaupun sebelum ni dah bebulan lamanya kami tak jumpa...

Oklah itu je yang aku nak taip pun... emmm dah 2 hari aku sakit kepala telan ubat panadol actfast pun tak lega-lega lagi...

Ok sorilah klu blog aku ni banyak aku gunakan loghat kedah daripada bahasa baku, klu tak paham tanya laaa...

loghat kedah dah menguasai diri aku, sori ya...

oklah

3 comments:

Princess Liyana said...

huhu..yana bc faham je..ekeke

Anonymous said...

salam

:)

Faizal@poyan said...

to yana..
hehehe klu faham ok la

to manja

bg salam ja ka
wslm