Monday, March 23, 2009

KEPUTUSAN PTK

Assalamualaikum..

Alhamdulillah keputusan PTK aku boleh dianggap ok la, dapat tahap 3 untuk kedua-dua bahagian, layak untuk dipertimbangkan kenaikan pangkat, tapi kena tunggu Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) keluarkan surat tawaran dulu lah, tapi tak tahu la bila tahun.

Lepas je aku buka slip tu dan tgk dapat tahap 3 aku isi semula borang permohonan untuk menduduki exam PTK sekali lagi. tarikh exam tu 27 Mei 2009 kali ni aku kena baca banyak sikit hal -hal berkaitan perintah am dan bidang kuasa Mahkamah Tinggi dan Mahkamah rendah serta protokol dan adat istiadat.

Exam lepas aku baca pun time malam exam tu, so okla dpt 3 pun.. menurut sumber-sumber yang boleh dipercayai soalan exam lepas memang payah dan untuk tahun ni soalan yang dibuat senang sikit..ntah lah senang tu mcmna.. emmm klu dpt 3 lagi aku akan ambil lagi sampailah aku dpt tahap 4 untuk kedua-dua bahagian. baru boleh dapat anjakan gaji dan di pertimbangkan kenaikan pangkat..

Oklah moga-moga dgn doa kengkawan semua aku boleh menjawab exam PTK 27 mei nanti dan dapat tahap 4 Amin....

11 comments:

en_me said...

good luck abang tewww..

AlamNasyrah said...

All the best. Actually tak brp nak paham exam kenaikan pangkat gomen ni mcmmana. sbb lain level...lain la kot? and tgk bidang jugak kan? Err, Encik Tunang saya pegawai gomen. tapi tak prnh saya nak fahamkan cara kenaikan pangkat org keje gomen ni mcmmana. huhu...

Apapun, chaiyokk!!

Faizal@poyan said...

to me..
emmm terima kasih..

to syira..
emm nak naik pangkat or nak dpt anjakan gaji kena ambik ptk..klu result ptk dpt tahap 3 boleh di pertimbangkan kenaikan pangkat, klu dpt tahap 4 boleh dapat anjakan gaji dan juga boleh di pertimbangkan kenaikan pangkat..

ooo nanti tanya la encik tunang hehehe

AlamNasyrah said...

Errr...rasanya tak sama. dia punya lain skit sbb level dia lain. Err...dia level agak tinggi. Sbb tu berbeza kot. Huhu..

Faizal@poyan said...

to syira..
emm ntah la, saya keja biasa ja..org bawahan katakan hehehe..

AlamNasyrah said...

keje apapun tak kisah...yg penting rezeki yg halal..insyaALLAH. Jgn bezakan tinggi atau rendah sesuatu pekerjaan itu.

apapun, congrats for the current result and all the best for the incoming exam. Moga ALLAH permudahkan segalanya.. :-)

S h i n o said...

aku nyer PTK bulan 5..
sempat tak membaca ntah.
adoi otak dah membeku nii

anap_ilmi said...

Tahniah2..untuk ko...im proud of u!pas neh leh la aku jln2 dgn hang pegi mana2..stuff gov kan dpt half price..kiki

Faizal@poyan said...

to shino..
emm baca sambil lalu ja, jgn baca sangat.. klu nak kena banyak ooo..

aku pun ambil sekali lagi exam bulan 5 ni.. sama-sama la kita usaha noh

to anap..
trm ksh la anap...bole je, nak gi jalan mana? apa yg dpt half price tu?

NuR_KaSEH said...

tahniah.....
moga2 nanti dapat tahap 4...^_^.....

Faizal@poyan said...

to kaseh..
terima kasih ya kaseh