Monday, November 10, 2008

TENTANG AKU

ASSALAMUALAIKUM…

Hmmm semalam mulut aku ni lapaq nasi goreng pataya,,ajak zaini (kwn serumah aku) dia dah makan petang tadi so aku pun kuaq la makan kat EE Burger sorang-sorang… masa tengah layan nasi goreng pataya tetiba ada satu perasaan yang tak semena-mena aku rasa……..

Tengok kanan, tengok kiri, tengok depan dan tengok belakang setiap satu meja kat EE Burger tu mesti ada 2 atau 3 orang yg tengah makan satu meja,, tak kira lah ada yang berpasangan lelaki dan perempuan dan ada yang dengan kawan depa atau keluarga depa….

Hmmm aku pulak rasa lain macam je mlm tadi sebabnya aku makan sorang-sorang kat satu meja tanpa berteman dan berpasangan …..

Makan sorang-sorang kat kedai makan atau KFC, tengok wayang pun kadang-kadang sorang-sorang p shoping pun suka sorang-sorang ermmm dah memang menjadi kebiasaan aku semua rutin tu…aku pun tak tau sebab apa aku jadi macamni….nak kata tak ada kawan ada la jugak tapi tak la ramai sangat….

Aku tak tau la sebab apa aku jadi macam ni… suka sangat bersendirian buat apa-apa pun…. Kawan-kawan satu opis pun hairan dengan perangai aku ni…

tapi ntah aku rasa bila aku buat benda-benda tu sorang-sorang aku rasa selesa sebab tak payah nak menyusahkan kawan-kawan dengan ragam aku yang kadang-kadang pelik ni…

hmmm rasanya aku sorang je kot yang macam ni….tapi mungkin kat dunia ni ada juga orang yang macam aku….

Untuk rekod aku memang macam ni sejak dari dulu lagi suka bersendirian tak suka kawan dengan ramai-ramai kawan sangat… just ada 2 @ 3 orang je yang aku betul-betul rapat kat kampung dan masa belajar dulu…..

Orang yang tak kenal aku mesti aku akan di gelar si sombong tapi bila dah kenal aku depa pulak yang akan kata terlebih mesra alam heheheh (betoi dak anap)

Oklah ntah apa la yang aku dok melalut ni…..

Pesanan aku untuk para pembaca blog aku ni… jgn jadi macam aku ok.. hidup tak sama macam orang lain…

nasihat aku jadilah diri sendiri jangan jadi diri orang lain……sebab itu identity kita mungkin Allah takdirkan kita macamni mungkin ada hikmahNya yang kita sendiri tak tahu…..

Oklah moga aku dan kita semua sentiasa di bawah naugan rahmat dan kasih sayang Allah a’sawajalla……

WALLAHUALAM………..

6 comments:

farah aminuddin said...

salam

betul lah tu. ada sebab allah bg kt hidup sorang2.. sbb maybe kalau kite ramai kawan sgt ke, akan ditipu ke ape ke satu hal..

Faizal@poyan said...

to farah..

ya betul tu...

KiasanCinta said...

erm...sabarlah poyan... aku faham perasaan ko... ko lah kwn aku aku yg mantain je..sorang2.... aku tak lama nak tamatkan zaman bujang aku... sbb skrg aku rasa perlu teman dan aku nak jadi BABy BESAR yg nak bermanja2 ngan 'MAK' baru (isteri aku la....nanti) ...
yelah...org kata lelaki ni kalau dah jadi suami...nak dimanja2 kan..mcm kita baby dulu.... org kata la... aku teka je....hehehe...
erm...yan..ko doakan aku ek....moga2 majlis aku nanti berjalan seperti yg dirancang....
amin...
aku jgk doakan ko dpt jodoh cepat...
amin....
;-)..

Faizal@poyan said...

to kiasancinta..

hmmm aku doakan hg berbahagia...

emm aku bukannya terlalu desperate nak cari calon isteri wat masa lani sebabnya aku belum bersedia untuk ke alam itu...tengok la klu ada jodoh dalam 2 tahun lagi bila aku jumpa dengan jodoh aku terus nikah tak perlu nak berpacar-pacaran ni buang masa ja....

tapi la ni aku hairan sebab apa aku suka berseorangan.... hehehehe awek tu tak apa maybe belun di takdirkan wat masa la ni aku bercinta aku redha semua tu....

byzantine said...

hurm..ya ka..sian kat hang kalau aku ada kt langkawi for sure aku teman hang poyan.hehehhe..x kan x ingat kita pon selalu jugak kuaq sama masa kt KUIS dulu pi pasar mlm hari selasa, sabtu kt badar baru bangi dan hari khamis kat bangi lama..x pon pi warta lani (bintang)..dok pusing la kat dalam tuh sampai org kenai dah sapa kita..yg paling aku x ley lupa time kita pi mkn kat semenyih huhuhu..time tuh pi mkn kfc...kebetulan on that tinme recipe baru ayam rempah kari..huu punya kemammmmmmm la...huhusatu lagi pi mkn kat kedai mak cik set..huhuselalu order nasi set...satay...x ppon hang tu rajin mkn mee bandung makcik..aku dh peringat...pak aji makcik bubuh ya rabbana...hurm...papun best kuaq ngan hang..elokk la kita badan pon sama2 naik...huhuh jumpa lagi

Faizal@poyan said...

to byzantine...

tu la kalu aku reja dekat dengan hgkan best emmm mesti hidup aku tak keseorangan kat dalam pulau ni....

apa-apa pun aku syukur sangat masa kita bersama dulu hehehe mcm bercinta lah pulak emm...

paling best kita p pasar malam la.... nai moto kriss hg tu...

terima kasih la mat doli wei coz sudi bawa aku naik moto hg