Sunday, June 28, 2009

TRANSFORMERS


Assalamualaikum....


Tak ada isu terkini yang aku nak taip, tapi malam ni aku nak cerita sikit tentang sabtu lepas aku gi nonton wayang citer Transformers...


Aku ingat nak gi nonton sorang-sorang ja tapi jam 9.00 pagi sahabat aku hantar masaj, tanya nak gi tengok wayang tak citer Transformers, apa lagi aku pun jawab, wajib aku nak gi tengok jap lagi...


So aku bagitau dia aku nak tengok citer tu jam 3.00 petang, jam 12 tengah hari dia gi beli tiket, bukan apa gi beli awal2 sebab apa yang aku dengar setiap kali tayangan asyik full house,


Aku sampai jam 2.30 petang terkejut aku orang ramai dok tengah beratur panjang nak beli tiket ada yang tak sempat nonton jam 3 tapi kena beli tiket jam 6 petang, nasib sahabat aku tu gi beli awal-awal.


Emm sesampai ja aku kat panggung tu aku gi beli air mineral n popcorn dan terus masuk, tapi sebelum masuk tu aku masuk toilet la dulu....


Citer ni makan masa 2 jam 24 minit, sahabat aku pilih kerusi hujung sekali tepi dinding, aku ok ja tapi aku lebih suka ambil kerusi tepi laluan, emmm mula-mula pembukaan pun dah mula aksi best betul, adalah satu jam 30 minit aku nonton tetiba rasa nak terkendi (terkencing) sesangat nak kuar gi tandas malas sebab nak kena lalu di hadapan penonton, aku tahanlah juga sebab masa tu citer tengah best aksi berlawan, tapi aku memang takleh tahan dah, aku pun bg tau sahabat aku yang aku nak gi kendi (kencing)... so kuarlah aku, bila dah semua selesai aku masuklah balik, masuk je aku nampak sahabat aku tu pun kuar gi tandas rupanya dia pun nak terkendi huhuhuuhu... lepas daripada tu menjadi pengajaran pada dia supaya pilih kerusi tepi laluan senang nak kuar....


Emmm berbalik pada citer Transformers ni, banyak kemunculan robot2 baru yang kelakar seperti robot kembar dan satu lagi robot kecil yang pada mulanya kumpulan jahat tapi penakut dan di tangkap oleh megan fox..yang lawak juga ada robot yang tua pakai tungkat lagi robot tu, aku tak ingatlah nama apa robot tu...tapi robot yang pakai tongkat tulah yang membolehkan optimus prime berlawan dengan ketua penjahat the fallen.


Huhuhuhu macam biasa la aku ni bukan jenis pandai nak karang pasai sinopsis citer ni, aku rasa elok kengkawan yang belum gi nonton cepat-cepat la gi nonton...huhuhu drp sepuluh bintang aku bagi 9 bintang..


Oklah terima kasih untuk sahabat aku yang telah membelanjakan tiket wayang dan belanja mkn KFC bersempena bos dia telah di tukarkan huhuhuhu...


Oklah selamat menonton...


p/s istilah kendi tu merupakan bahasa masa aku ngaji dulu huhuhu kendi bermaksud kencing

7 comments:

meo188 said...

hebatlah ding dong!

anap_ilmi said...

aku tgk biasa je..tgk la review aku plak kann....

Insyirah said...

Transfomer?? Best ka? Citer tu mcm tak ada daya tarikan je. Ingat nak pi tengok Drag Me To Hell. Ngeee =D

Org Ganu said...

thanx sudi singgah blog sy...
hurmm bestnyer leh tgk transformers
kt trg x de panggung wayang r..huhu

Faizal@poyan said...

to meo.
terima kasih singgah kat blog saya..

to anap..
hg tu memang tak tahu nak menilai klu citer lawan-lawan ni.. klu citer romantika di amor hg pandai la...huhuhuhu

Faizal@poyan said...

to syira..
emmm lihat kepada individu itu sendiri... pada saya sesuailah untuk hiburan saya

Faizal@poyan said...

to org ganu..
ya ka tak ada panggung... abis tu klu nak gi tengok wayang kena gi kat mana tak apa nanti tak lambat lagi kuarlah tu DVD