Wednesday, September 9, 2009

RASAKU INI RASAMU.....

Assalamualaikum..
Ari ini sudah 20 hari kita berpuasa, Alhamdulillah lagi 10 hari kita akan meyambut Aidil Fitri, ada sesetengah orang bergembira untuk berhari raya dan ada setengah orang yang lain kesedihan kerana ramadhan bakal berakhir....
Semalam 9.9.09 ramai yang menyambut kebahagian pada tarikh tersebut, bg aku pulak tarikh tersebut mungkin merupakan tarikh yang agak mengecewakan atau mungkin satu tarikh yang akan memperbetulkan keadaan supaya menjadi elok dan baik dalam hubungan aku...
Sebagai manusia semua mengharapkan kebahagian itu akan kekal berpanjangan, tetapi ada juga yang berkata klu asyik bahagia ja tak normal, mesti ada sedikit pergaduhan dalam sesuatu hubungan baru hubungan itu normal... pada aku mungkin juga, bila jadi seperti ini akan membawa kabahagian...
Apa-apa pun dalam perhubungan tidak ada paksaan, hak masing2 untuk memilih, klu di takdirkan untuk sekadar berkawan sahaja maka setakat itu sahajalah hubungan kita, tapi jika di takdirkan hubungan itu lebih daripada itu, tidak dapat tidak kena menerimanya.....
Perjalanan masih jauh, banyak liku dan duri yang perlu diharungi lagi, hati ini perlu bersedia setiap masa kerana hati manusia sentiasa berubah.....

8 comments:

CATZ said...

faizal,
betul la kan..kejap je dah 20 hari..dan kurang 10 hari lagi nak raya..
dlm relationship mmg ada up and down..tangani dgn bijak..kdg mmg kena ada gadoh2..atau salah faham, atau apa2 je yg pahit, sebab time tu lah kita learn byk perkara.
:)

selamat berpuasa

en_me said...

salam ramadhan abang faizalpoyan ittewww.. don sentap sentap one uoolssss

intan.dayana said...

byk kan la berdOa untuk 10 malam terakhir ini.jika mmg berniat untuk d jadi kan pasangan hidup,berdOalah kepada-Nya.sesungguhnya Dia Maha Mengetahui lg Maha Menyayangi.

.fatin nabila. said...

as u advice me, byk kan bersabar. tol ckp orang atas, ni malam 10 terakhir, banyakkan buat ibadat, insya allah, someday, tuhan bagi petunjuk dl, kehidupan kita.

xesah la psl relationship or wut, as long kita redha, yang baik pon akan datang jgk. if dtg benda yang kite xwish utk jadi, at least, ada baiknya even kite xske.

ada jodoh ada, if x, let it be.. take it in a simple way, don't let it ruin ur life, oke dear..

Faizal@poyan said...

to catz..
betul tu catz terima kasih atas nasihat anda

to me..
emmm sentap lah juga tapi masih dpt di kawal

to intan
ya terima kasih insyaallah saya akan berdoa,

to fatin
terima kasih atas nasihat awak yang panjang lebaq tu hehehehe..

Insyirah said...

Salam faizal,

10 malam yg terakhir ni kenalah pulun apa2 yg patut.. :)

Jgn sedih2 lagi. Hidup kena pandang depan. Berdoa banyak2. Semoga semuanya dalam keadaan baik, Amin.

NoRmY said...

salam faizal...sound frust je entry kali ni ek?that's life..kejap kita happy...kejap sedih...warna2 kehidupan..xsemua yg kita harapkan tu kita akan dpt...tul x?tp doa je mana tau Allah makbulkan =)

Faizal@poyan said...

to syira
saya tak sedih ... tapi klu itulah ketentuan dan takdir Allah saya redha.. sebab saya tahu Allah itu maha mengetahui setiap apa yang telah di tetapkan

to normy..
emmm ntah la, apa-apa pun doakanlah saya semoga berbahagia ok..